На Львівщині дали старт будівництву молокопереробного заводу, на який Канада дасть мільйон доларів

33312457_1986304128059052_8349847324607905792_n_1527162627
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 24 травня, у смт Красне Буського району Львівської області, відбулось урочисте закладення наріжного каменю першого кооперативного молокопереробного заводу.

Заклали камінь майбутнього підприємства заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук та Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, пише прес-служба ЛОДА.

«Дякую представникам уряду Канади і усім, хто долучився до сьогоднішнього заходу за те, що ви повірили в нашу країну, в нашу область. Важливо, що таке кооперативне молокопереробне підприємство - це те, що залишиться нашим дітям і наша молодь не буде виїжджати за кордон у пошуках кращої праці. Сильна економіка – це сильна держава, а розвиток молочних ферм та кооперативів - це черговий крок до зміцнення нашої економіки. Ми відкриті до ідей фермерських господарств і готові сприяти їх реалізації», - зазначила Оксана Стоколос-Ворончук.

Кооперативний молокопереробний завод збудують за підтримки канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

Зазначається, що на це Уряд Канади виділить 1 млн доларів. Решту, а це 300 тис дол - інвестиції від виробників молока, які здаватимуть на завод від 100 до 1500л/день. Такі інвестори стають акціонерами заводу на суму що вдвічі перевищує суму їхніх інвестицій.

Фото: ЛОДА

Також в межах відкриття Оксана Стоколос-Ворончук та Роман Ващук підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо сприяння створенню кооперативної молокопереробки між Львівською ОДА та Посольством Канади в Україні спрямований на реалізацію спільних завдань у галузі молочного скотарства.

За час реалізації проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» на Львівщині відкрили 40 нових сімейних ферм, створили лабораторію молока для консультування виробників та 20 нових послуг з доїння корів на пасовищі для понад 800 корів, 52 малі і середні господарства отримали технологічну підтримку у виробництві кормів та комфортному утриманні корів, впровадили систему аналізу діяльності у 7 кооперативів з використанням системи PerformCoop (програми обміну досвідом і знаннями в області управління змінами), кооперативне об’єднання «Рівноправність» отримало молоковоз об’ємом 8 тонн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: