Слідство: Boeing над Донбасом збили з «Бука» російської бригади

defensie_nl_650x410

Ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області. 

Про це заявив глава центрального департаменту кримінальних розслідувань національної поліції Нідерландів Уілберт Паулсон під час засідання Міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу рейсу MH17. 23 травня міжнародні слідчі, до складу яких входить також Україна, представили проміжні результати роботи, повідомляє Громадське.

«Наші дослідження підтверджують той факт, що літак був збитий з «Буку», який потрапив з Російської Федерації на непідконтрольну територію», — наголосив Паулсон.

Наразі існує «багато результатів розслідування» і «слідство здебільшого повторює ці факти». «Але ми знаходимо ці факти і перевіряємо їх ще ретельніше», — додав він.

Також Паулсон наголосив, що слідчим вдалось встановити «відбитки пальців» на ракетній установці, за допомогою якої збили літак МН17: слідчі кажуть, що вони належать військовим РФ.

Зазначимо, що офіційне слідство вперше підтверджує, що «Бук» був привезений із Росії. Також вперше слідчими оприлюднена інформація про відбитки пальців російських військових і дані щодо 53-ої зенітно-ракетної бригади Міноборони РФ.

За словами Паулсона, над розслідуванням працює щонайменше кілька сотень людей.

23 травня родичі жертв катастрофи MH17 написали лист росіянам перед Чемпіонатом світу з футболу, який пройде у Росії.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: