Трамп відмовився від зустрічі з Кім Чен Ином

755271700187177

Перший в історії американо-північнокорейський саміт повинен був відбутися в Сінгапурі.

Про те, що він не буде зустрічатися з лідером КНДР в Сінгапурі, Трамп написав Кім Чен Ину в листі, який опубліковано в офіційному Twitter Білого дому.

Американський президент у посланні північнокорейському лідеру повідомив, що Вашингтон і Пхеньян довго обговорювали зустріч лідерів двох країн, яка повинна була пройти 12 червня в Сінгапурі. «Я дуже хотів зустрітися з вами. На жаль, після ваших останніх заяв, в яких відчувалася відкрита ворожість, я вважаю недоречним проведення цього саміту. Зустріч в Сінгапурі не відбудеться », - написав Трамп.

«Ви говорите про можливості своєї ядерної зброї, але наші можливості настільки великі, що я молю Бога про те, щоб ми його ніколи не використовували», - повідомив він.

Трамп при цьому наголосив на важливості налагодження діалогу з КНДР. «Коли-небудь я сподіваюся зустрітися з вами. Користуючись нагодою, хочу подякувати вам за звільнення американських заручників, які тепер знаходяться вдома. Це був гарний жест, за який ми дуже вдячні », - заявив він.

«Якщо ви зміните свої підходи і захочете зустрітися, не соромтеся - дзвоніть, пишіть. Зараз весь світ і КНДР зокрема позбулися відмінного шансу на світ і майбутнє процвітання. Ця упущена можливість - воістину сумний момент для світової історії », - написав у кінці Трамп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: