У ЛМР хочуть вдосконалити механізм демонтажу МАФів, встановлених з порушенням

20b710cdd04983722a837eb2c7a3d0f0

На комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР депутати заслухали інформацію про стан тимчасових споруд, вилучених з Комплексної схеми.

Як повідомив голова комісії Ігор Телішевський, демонтаж малих архітектурних форм через суд показав свою неефективність, тому слід напрацювати нове ефективне рішення, про це інформує портал депутат ЛМР.

«Сьогодні ми запросили представників адміністрацій всіх районів Львова, керівника Адміністративно-технічного управління. Питання про те, яким чином ми рухаємось щодо демонтажу малих архітектурних форм. Оскільки є багато скарг мешканців, ми вилучаємо їх з Комплексної схеми, але далі питання «зависає» і їх ніхто не демонтовує. Через рішення судів, які є сьогодні, ця процедура є неефективною і все затягується на рік, два. На цей час є тільки близько п’яти МАФІв, які були демонтовані. Це або власники самі демонтували, або за рішенням суду».

За словами Ігоря Телішевського, члени комісії пропонують розробити додаток, в якому передбачити окремий підрозділ для демонтажу незаконних МАФів.

«Є пропозиція розробити додаток, це може бути Положення або ухвала, щоб АТУ мало окремий підрозділ, який би проводив демонтаж МАФів, що встановлені незаконно, або через порушення вилучені із Комплексної схеми. І щоб це не було рішення судів, а ми могли протягом тижня демонтувати малу архітектурну форму. Оскільки ми бачимо, що і в Києві, і в Дніпропетровську та інших містах відбувається демонтаж, а у Львові  - ні. Депутати розуміють проблему, спілкуються з мешканцям біля яких стоять ці споруди, проте далі нічого зробити не можуть. Зокрема, на минулій сесії було вилучено близько 70-ти МАФів, власники яких не звернулись протягом року для укладення договорів».

На думку секретаря комісії Сергія Іваха, проблема з демонтажем незаконних тимчасових споруд у Львові вказує на хаотичність у вирішенні цього питання.

«Проблема з демонтажем незаконних тимчасових споруд у Львові вказує на хаотичність серед різних підрозділів у вирішенні цього питання та неспроможність виконавчих органів  розібратись в ситуації. Відтак ми повинні виносити його терміново на порядок денний та напрацьовувати механізм демонтажу тимчасових споруд. На мою думку, це має бути опрацьоване нове Положення про благоустрій з чітким механізмами впорядкування тимчасових споруд в місті Львові».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: