У МОЗ назвали «друзів та ворогів» гіпертоніків

630_360_1527158521-5980

Міністерство охорони здоров'я опублікувало поради як запобігти розвитку гіпертонії.

Про те, як контролювати тиск, якою повинна бути вага тіла, і скільки потрібно займатися спортом, щоб не захворіти на гіпертонію Міністерство охорони здоров'я написало на своїй сторінці у Facebook.

«Гіпертонія – одне з найпоширеніших захворювань серцево-судинної системи, при якому спостерігається високий кров’яний тиск. Причини розвитку гіпертонії можуть бути різними, і в основному залежать від віку, способу життя, харчування, шкідливих звичок, та ін.», - йдеться у повідомленні.

Зокрема в МОЗ, для запобігання розвитку захворювання радять періодично вимірювати тиск і слідкувати за супутніми симптомами. Для більшості людей нормальними вважаються всі показники артеріального тиску, які не перевищують 140/90.

Також необхідно підтримувати вагу в нормі. Існує проста формула, за допомогою якої можна визначити оптимальну масу тіла: ІМТ = маса в кг поділити на зріст у квадраті в метрах.

ІМТ у дорослих людей свідчить про наступне: < 18,5 – про наявність у людини недостатньої ваги, 18,5-24,9 – еквівалент нормальної маси тіла, 25-29,9 – вказує на наявність зайвої ваги, більше або дорівнює 30 – ознака ожиріння.

На підвищення тиску впливають також алкоголь і куріння. Чим більша кількість спожитого алкоголю чи тютюну, тим більше підвищується тиск.

Регулярно займайтеся спортом. Середнім фізичним навантаженням вважається регулярна фізична активність, що триває не менше 30-40 хвилин 3-4 рази на тиждень.

Зверніть увагу на кількість солі у своєму раціоні. Добова норма споживання солі для дорослої людини – не більше 5 грамів (трохи менше чайної ложки).

Вживайте більше продуктів багатих на калій. Наприклад, гречану крупу, квасолю, чорну смородину, родзинки, чорнослив, буряк, моркву і зелень. Дієта з високим вмістом калію може допомогти знизити артеріальний тиск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: