У США підліток пустував з феєрверком і спалив ліс

oregon-wildfire-600x453

У Ванкувері 15-річному підлітку доведеться виплатити 37 мільйонів доларів, після того як він невдало погрався з феєрверком.

Через необережне бажання хлопчика подивитися на феєрверк — сусідній регіон позбувся туристичного лісу. І тільки грошовим штрафом хлопець тепер не відбудеться.

П'ятнадцятирічний підліток з Вашингтона в минулому році вирішив запустити феєрверк. Місце для ігор він вибрав не найвдаліше - мальовничу ущелину сусіднього штату, в якому виростав ліс, який вважався пам'яткою у туристів. Цього лісу більше немає.

Палаючий феєрверк впав на сухий кущ, спровокувавши сильну пожежу, пише Independent. В результаті вигоріло 48 тисяч акрів лісу (майже 195 квадратних кілометрів). Через загоряння довелося евакуювати сотні людей і на довгий час закрити велику автомагістраль.

Суддя виписав підлітку штраф розміром в 37 мільйонів доларів. Ця сума повинна покрити роботу пожежних, ремонт згорілих будинків, а також відновлення лісу. Справа в тому, що це був не звичайний ліс, а популярне туристичне місце, яке щорічно відвідували близько трьох мільйонів чоловік.

Крім штрафу, підлітку, чиї батьки переїхали в США з України, належить відпрацювати 1 920 годин на благо суспільства і написати 150 листів з вибаченнями сім'ям постраждалих від пожежі.

Суддя постановив, що безпрецедентний штраф підліток може виплачувати частинами. Якщо він в майбутньому не зробить ніяких правопорушень, то зможе погасити борг орієнтовно протягом десяти років. Тим часом адвокат хлопчика закликає до «розумного і раціонального» покаранню, назвавши 37 мільйонів доларів «абсурдною» сумою для дитини.

За місцевими законами, уряд має право знімати гроші зі всіх рахунків підлітка. Якщо він виграє в лотерею, ці гроші теж мають право забрати. Місцеві жителі були в такій люті через спалений лісу, що ім'я палія не розкривається заради його ж безпеки, хоча провину він визнав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: