Біла пляма: Львівський виконком на визначив долю ділянки, на якій ведеться спірне будівництво

32461622_1730815706984146_2492092174355660800_o

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території, обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок з зауваженнями.

Детальний план території передбачав закріплення меж скверу зі зміною функціонального призначення землі з транспортних територій на озеленені території загального користування, а також облаштування проїзду до скверу, паркувальної зони та дитячого майданчика.

Під час засідання виконкому громадські активісти та місцеві мешканці висловили вимогу виключити з детального плану ділянки на на вул. Масарика-Струмок, де за їхніми словами відбувається незаконне будівництво житла.

«Детальний план замовляли люди, які відстояли ділянку на Варшавській - Сосновій і вони ініціювали створення скверу. План розробляла міська рада, а не забудовник. В цей план включений і будинок, який будують на вул. Масарика-Струмок. На даному етапі йдуть суди і включати цю ділянку в детальний план немає доцільності. Були відповідні звернення від ініціативних груп мешканців. Пропоную, детальний план прийняти, але цю ділянку з нього виключити», - заявив депутат по округу Ігор Зінкевич.

«На вул. Масарика-Струмок була зона дитячих дошкільних установ. В порушення цього зонування були видані містобудівні умови та обмеження на будівництво 14-поверхового будинку. Громада категорично виступала проти цього, ми подали в суд, містобудівні умови влітку минулого року були скасовані а ще до цього - призупинені. Але «Розвиток нерухомості» попри те будував свій будинок. І зараз цим детальним планом ви фактично узаконите це самочинне будівництво. Зараз він подав до суду, щоб скасувати зону дошкільних установ і перший суд виграв, але ми подали апеляцію. Зараз ми чекаємо на рішення на Апеляційного суду у цій справі», – заявила  активістка Анна Біликівська.

Натомість, директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич заявила, що причиною скасування містобудівних умов стало не порушення зонінгу.

«Коли департамент містобудування видавав містобудівні умови, не було зонінгу. Він був затверджений вже після їх видачі, там все було в абсолютно законному порядку. Під час підготовки зонінгу помилково не були враховані містобудівні умови на будівництво цього будинку», - заявила Гелена Пайонкевич.

За словами члена виконкому та містобудівної ради Ореста Печенка ситуацію обговорювали на містобудівній раді.

«На містобудівній раді була дискусія з цього приводу, була пропозиція виключити цю ділянку з меж детального плану території. Але тут важливо зрозуміти, яким чином процедурно це зробити. Бо «Містопроект» розробив той детальний план території, і тепер, якщо ми виключимо цю ділянку, то його потрібно буде переробляти», – заявив Орест Печенко.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський нагадав, що схоже рішення уже приймалося.

«У нас такий прецедент уже був. Це був об’єкт «Ірокса» в межах вул. Угорської, Тернопільської, Луганської. Там був об’єкт нерухомого майна, вони наполягали на встановленні зонінгу «Ж». Ми, власне, внесли в рішення виконкому як примітку те, що ми залишаємо ділянку фактично «білою плямою» до рішення суду. Тому таке рішення можливе і в цьому випадку», – заявив Юліан Чаплінський.

Зрештою, члени виконкому вирішили так і вчинити. Детальний план території, обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок і з зауваженням, що він не стосуватиметься ділянки на вул. Масарика-Струмок, до остаточного рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: