США і ЄС закликали Росію взяти на себе відповідальність за збитий над Донбасом «Боїнг»

000_Par7932458
Фото: Голос Правди

США та Європейський Союз закликають Росію взяти на себе відповідальність за катастрофу пасажирського літака «Боїнг 777», який у липні 2014 був збитий над Донбасом.

Про це пише 24 канал з посиланням на агентство AFP.

Раніше 25 травня Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у збитті літака «Боїнг 777» малазійських авіаліній, який 17 липня 2014 року виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура.

24 травня міжнародна слідча група, яка займається розслідування катастрофи рейсу MH17, заявила, що ракета «Бук», якою збили лайнер, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й Курській зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії.

Згодом дослідницька пошукова мережа Bellingcat встановила ім'я, прізвище та позивний офіцера ГРУ РФ, який брав участь у перекиданні установки «Бук» на окуповану територію Донбасу в липні 2014-го.

Розслідувачі з'ясували, що «Андрій Іванович» з позивним «Оріон», який фігурує в матеріалах міжнародного розслідування катастрофи – це офіцер Головного розслідувального управління Генштабу РФ Олег Володимирович Іванніков 1977 року народження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: