У Конгресі США підтримали виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні

33524968_1767656659944225_718753478381404160_n

Палата представників Конгресу підтримала виділення 250 млн доларів на допомогу Україні у сфері безпеки в рамках законопроекту про оборонний бюджет США на 2019 рік.

Законопроект підтримали у четвер, 24 травня, повідомляє  у Facebook посольство України в США.

Сума коштів, яку пропонують виділити, на 100 млн більша, ніж Комітет пропонував надати у поточному бюджетному році.

Наголошується, що у документ включені основні положення проекту «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки».

«Він, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні власних можливостей з захисту від кібератак, забезпечення безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприяння участі у програмах обміну інформацією», —  підкреслили в посольстві.

Також у законопроекті підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештського меморандуму про гарантії безпеки, підтримки співробітництва України з НАТО.

Перед поданням на підпис президента, проект закону про Бюджет США на 2019 рік «на потреби національної оборони» має бути узгоджений з версією, ухваленою Сенатом, і повторно ухвалений обома палатами Конгресу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: