У Львові проходить виставка про трагічне минуле львівських євреїв

31265494_567425523643173_8698864050777358336_n

24 травня у Львові відкрилася виставки Рейчел Стівенс «Ключ до міста: три способи уявнити єврейську спадщину у Львові». Виставка об’єднує три проекти, які досліджують різні аспекти єврейської спадщини Львова.

Про це інформує Центр міської історії.

Інсталяція «Ключ до міста» складається з 75-ти прозорих скляних копій ключів від синагог, які лежать на столі. Скло асоціюється і з яскравим життям, і з убивством євреїв у «Пісках» біля концтабір «Яновська» (більше відомий в українській літературі як Янівський табір). Ця мистецька композиція нагадує про те, що табір «Яновська» був ліквідований 75 років тому.

Оповідь «Підземний світ: ті, хто вижив у львівській каналізації під час Голокосту» стосується сім'ї Хіґерів та інших євреїв, які пережили Голокост і понад рік переховувались у львівській каналізації.

«100 єврейських місць Львова» - інтерактивна карта, що показує ландшафт, який здебільшого для львівських євреїв вже втрачений. Цей географічний скарб зібрав львів’янин Борис Орач. Ця цифрова карта стане виявом шани його життю та любові до будівель, які є втіленням єврейської історії.

Читайте також: Кути: українське містечко з непростим єврейським минулим (фото)

Рейчел Стівенc – скульпторка і професорка мистецтв з Уніеврситету штату Нью-Мексико (США). Вона перебуває в Україні на дослідницькій стипендії ім. Фулбрайта. До створення виставки долучилося чимало чудових талановитих людей.

Вхід вільний

Ср.-Пт. - 12.00-19.00

Сб.-Нд. - 12.00-18.00

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: