За час конфлікту на Донбасі зникло 56 дітей, 33 - досі в розшуку

43540-1_large
Фото: ілюстративне. Джерело: Слово і Діло

За час конфлікту на сході України зникло 56 дітей, лише 23-х було знайдено.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«День зниклих безвісти дітей - це час нагадування і пам'яті про тих діток, які ще досі не повернулися додому після зникнення. Але найжахливіше, що сьогодні в Україні ми змушені говорити про страшне горе на Донбасі. Це, по суті, кривава війна з ворогом, під час якої порушується основоположне право дітей – право на життя. За час конфлікту на сході України безвісти пропало 56 дітей, із них вдалося знайти тільки 23 дитини, ще 33 з них досі перебувають у розшуку», - цитує прес-служба омбудсмена Людмилу Денісову.

Як повідомляє прес-служба, у відповідь на звернення Денісової, Департамент превентивної діяльності Національної поліції України поінформував про те, що упродовж 2017 року до територіальних підрозділів Нацполіції надійшло 8124 повідомлення про зникнення дітей.

«Упродовж доби без заведення справ поліція розшукала 6936 дітей. Також було відкрито 742 кримінальні провадження за ст. 115 КК України. Не розшуканими за 2017 рік залишаються 48 дітей. Вже у поточному році до територіальних органів поліції надійшло 2937 заяв та повідомлень про зникнення дітей, з яких 2622 розшукано упродовж доби без заведення справ, відкрито 222 кримінальні провадження за ст. 115 КК України. Станом на 30 квітня 2018 року не розшуканими залишаються 57 дітей», - зазначили в офісі Уповноваженого.

Щороку 25 травня в світі відзначається Міжнародний день зниклих безвісти дітей. Ініціатива проведення цього Дня виникла спочатку у США, згодом була підтримана Європою, а потім і всією світовою громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: