Підземний басейн і вітряки: Руслана показала свій будинок (фото)

27450393927_c7b3d14541_k
(РБК-Україна, Віталій Носач)

Співачка провела екскурсію по власному будинку і студії, де записує пісні.

Про це йдеться на сайті РБК.

Співачка запросила до свого будинку журналістів, щоб показати, як технології відновлювальної енергетики можуть дати енергетичну незалежність, а з часом – і принести прибуток.

(РБК-Україна, Віталій Носач)

У Руслани – великий будинок, площа якого сягає близько 2 тис. квадратних метрів. Він складається із двох окремих приміщень – власне житлового будинку і студії.  Між ними – підземний басейн. Втім, басейн ще не добудували. Бо, за словами Руслани, зараз багато коштів вона вкладає у створення музики.

І студія як окреме приміщення, і житловий будинок, функціонує на сучасних технологіях відновлювальної енергетики. Наприклад, на даху будинку - сонячні панелі, колектори і десять вітряків.

(РБК-Україна, Віталій Носач)

«У майбутньому – ні газу, ні атому, ні вугілля. Нехай все це залишиться у минулому. Всіх закликаю переходити на відновлювальну енергію. Тільки енергія сонця, вітру та землі, збереження планети, боротьба з глобальним потеплінням – це меседжі, які я хочу донести суспільству. Робимо довкілля, річки і повітря чистим. Чисті серця, чисті думки і чиста музика», - закликала Руслана.

(РБК-Україна, Віталій Носач)

У музичній студії Руслани – чотири поверхи. На першому поверсі записують барабани, вокал, гітари, бас-гітари, етнічні інструменти. Під першим поверхом – студія, де працюють над аудіо та відео мастерінгом. Поверхом вище знаходиться спеціальна кімната, яку Руслана спеціально створила для себе за прикладом органного звучання. Акустика у приміщенні близька до тієї, що зазвичай буває всередині гори. У кімнаті - безліч металевих труб, як в органі. Співачка записує там спеціальний вокал.

(РБК-Україна, Віталій Носач)

Батько співачки сам встановлював вітряки на будинку: зараз їх десять, і коли є вітер, то вони виробляють енергію, яка на додачу до енергії від сонячних батарей забезпечує не тільки будинок співачки, а й кілька найближчих сусідніх будинків. Це приносить родині гроші.

Проте експерти наголошують: щоб із сонячними панелями вийти "в плюс", має пройти доволі багато часу. Терміни окупності подібних технологій – немалі, і тому треба запастися терпінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: