Сьогодні вшанували пам’ять новітнього Героя Василя Кіндрацького і показали про нього фільм

3_1527518476

Сьогодні, 28 травня, виповнюється третя річниця із дня загибелі українського військовика, добровольця, новітнього Героя Василя Кіндрацького. Саме цього дня 2015 року Василь Кіндрацький загинув поблизу села Водяне Донецької області під час танкового обстрілу позиції українських бійців.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Щоб вшанувати Героя, у Львівському Кінопалаці імені Довженка презентували фільм присвячений Василю Кіндрацькому під назвою «Кіндрат».

Документальна стрічка розповідає не лише про самого Героя, а й містить відео відзняті особисто ним на передовій, адже за фахом Василь Кіндрацький був журналістом. Автором сценарію – Борис Гуменюк, режисер – Юрій Пупирін.

«Дякую, що пам’ятаєте, дякую, що Василь живе. Я це відчуваю у своєму повсякденному житті, я чую його підказки з тих інших світів, він там не один, він в когорті Героїв. Це ще одна наша армія. І тому я впевнена, що правда на нашому боці і ми переможемо, всі разом. Мені боляче, але одночасно я горджуся своїм чоловіком і горджуся, що підростають його діти і вони завжди будуть пам’ятати свого батька. Слава Україні!», - наголосила дружина Героя Галина Кіндрацька.

Напередодні загибелі Василь Кіндрацький героїчно встановив прапор ОУН на найвищій точці на шахті у Водяному, з якої видно Донецьк і позиції противника, і яка постійно перебувала під обстрілами.

«З 2014 року і до сьогодні добровольці поруч зі Збройними Силами стоять і тримають ворога, не пускають його далі. Прийшов час коли ми вже будемо звільняти землю. Армія вже стала на ноги, міцно стала. Ми пишаємося тим, що знали Василя особисто. Ми воюємо за нашу Україну, дітей, родини для того, щоб перемогти того ворога, який не дає нам спокійно жити в нашій Богом даній землі. Хочу побажати нам всім миру, який може настати тільки після нашої спільної перемоги. І там на фронті, і тут де є спокій завдяки добровольцям і Збройним Силам України», - наголосив  Народний Герой України Тимур Баротов.

Вшанували Василя Кіндрацького і на Личаквському кладовищі, де похований Герой. Там відправили панахиду за загиблим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: