Підозрювану у нападі на бійця АТО у Києві залишили під вартою

u-kyyevi-napaly-na-kolyshnogo-zahysnyka-dap-verbycha
Дмитро Вербич

Апеляційний суд Києва підтримав позицію Київської місцевої прокуратури №7 та залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 25-річній співучасниці нападу на учасника АТО у Києві.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Суд не прийняв доводів сторони захисту, яка просила змінити підозрюваній запобіжний захід на не пов'язаний з утриманням під вартою.

Раніше, 25-річній жінці, яка у групі з іншими зловмисниками вчинила напад на учасника АТО у Києві на Подолі 2 травня 2018 року, оголошено підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Правоохоронці затримали зловмисницю 6 травня у Харкові. Ще одному учаснику нападу – 23-річному росіянину, заочно оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України та ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, п’ятеро осіб 2 травня напали у Києві на колишнього бійця АТО, захисника ДАПу Дмитра Іващенка (Вербича). Чоловік проходив вулицею та відчув удар у спину. Повернувшись, він побачив трьох хлопців та двох дівчат, які були одягнені у маски. Зловмисники накинулися на чоловіка, у результаті чого він отримав колото-різане поранення в спину. Потерпілого госпіталізували, йому надали необхідну допомогу.

Затримана 25-річна учасниця нападу – Катерина Лапінська. Згідно з даними слідства, 3 травня вона залишила Київ, знищила одяг та sim-картку телефону, видалила свої сторінки із соцмереж і змінила колір волосся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: