У Перемишлі вшанують українських вояків

DSC_5310_1497205459_1527580381_613x408.66666666667_3_0

У неділю, 3 червня, у місті Перемишль, Польща, відбудеться традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.

Заходи розпочнуться молитвою у Кафедральному собору УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі, опісля учасники пройдуть пішою ходою на цвинтар у селі Пикуличі, де відбудеться панахида, покладання квітів та громадське віче, передає прес-служба Львівської ОДА.

Заходи пов’язані зі вшануванням пам’яті інтернованих вояків і старшин Армії Української Народної Республіки та полонених вояків Української Галицької Армії, які через жахливі побутові умов та епідемію тифу у 1918-1919 роках померли у таборі біля села Пикуличі (сьогодні – територія міста Перемишль), де й поховані на Українському воєнному цвинтарі. Станом на сьогодні в групових могилах поховано орієнтовно 2000 полонених та інтернованих вояків і старшин УГА, Армії УНР, в двох братніх могилах спочиває 47 українських патріотів, вояків і старшин УПА.

Організатором урочистостей є Перемишльське відділення Об’єднання українців Польщі та парафіяни Кафедрального собору УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі. Традиційно до проведення урочистостей долучиться оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: