Гройсман заявив, що протягом місяця зможе вирішити проблему з «євробляхами»

2152399

Кабінет Міністрів готовий вирішити проблему автомобілів на «єврономерах» за один місяць в разі, якщо повноваження з вирішення цієї проблеми будуть передані парламентом уряду.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду, передає ЕП.

«Зараз весь парламент думає, як вирішити цю проблему, адже «єврономери» використовують, в тому числі, люди безвідповідальні, і - не всі, але в тому числі - порушують правила дорожнього руху», - заявив прем'єр.

«Уряд не може врегулювати це питання своїм рішенням, це повинен вирішити парламент. Але якщо парламент делегує це право уряду, то я обіцяю, що за один місяць ми його врегулюємо справедливим цивілізованим методом», - сказав Гройсман.

Прем'єр додав, що необхідно штрафувати порушників дорожнього руху.

«Але що стосується порушників, я повністю згоден, і це стосується не тільки «єврономерів», але всіх, хто порушує правила дорожнього руху - а це завжди питання безпеки - і ми зараз тому проводимо спеціальні заходи, щоб на дорогах було безпечніше і в містах, і між містами», - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, народні депутати запропонували активістам вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією за прикладом Молдови.

Раніше голова податкового комітету заявляла, що питання зниження мита і податків на ввезення автомобілів з-за кордону повинно прийматися з урахуванням економічного обґрунтування.

Крім того, Южаніна вважає, що автомобілі на єврономерах порушують митні правила і безпеку.

Як відомо, намагаючись привернути до себе увагу, власники машин на єврономерах не раз проводили акції, спалюючи шини та перекриваючи дороги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: