Стало відомо, коли запрацює Міністерство у справах ветеранів

132198

Функції з надання пільг ветеранам на сьогодні виконують понад 20 міністерств, зазначив експерт.

Представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Руслан Кучук розповів в ефірі «5 каналу», коли створять Міністерство у справах ветеранів, та хто нині займається наданнями пільг.

«На сьогодні функції з надання пільг ветеранам виконують понад 20 міністерств. Тобто Мінсоцполітики, навіть включаючи Міністерство молоді та спорту, що також забезпечує ті чи інші функції. Цю роботу треба врегулювати в одному руслі і в одному відомстві… Міністерство у справах ветеранів запрацює з 01.01.2019 року», – зазначив Кучук.

Додамо, що голова ГО «Юридична сотня» Леся Василенко при цьому заявила, що треба створити єдиний реєстр ветеранів та учасників бойових дій. І пояснила, чому це важливо: «Коли ми говоримо про цифри, про кількість ветеранів в країні, то вони іноді розбігаються. Бо коли ми звертаємося до реєстру Міністерства соціальної політики, вимальовується цифра в 1,4 млн осіб, коли ми робимо звернення через тих самих депутатів по всіх силовиках, органах місцевого самоврядування, по інших органах виконавчої влади, то виходить 1,6 млн, тобто різниця в 200 тис. Конкретно сказати, яка саме цифра правильна, ніхто в країні так і не береться. З роками вже треба було випрацювати єдиний реєстр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: