Стало відомо, скільки аліментів цього року вже сплатили українським дітям

завантаження
Фото: ілюстративне. Джерело: Тернопіль - Вінниця

З початку року на користь найменших громадян з боржників стягнено 1,5 млрд грн. При цьому з початку реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває 6 лютого на користь дітей стягнено 1,14 млрд грн аліментів.

Про це сьогодні в ході засідання Уряду повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, інформує прес-служба.

Зазначається, що це на 34,4% більше за рівень зборів за відповідний період минулого року, коли виконавцям вдалося стягнути 853 млн грн.

Павло Петренко зауважив, що головне завдання держави – створити умови для повноцінного розвиту найменших українців та забезпечити їм щасливе дитинство.

Окрім того, завдяки нововведенням виконавцями Мін’юсту 120 тисяч українців було обмежено у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Складено 16 709 протоколів про притягнення боржників до відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Понад 10 тисяч боржників оголошено у розшук. Відкрито публічний реєстр неплатників аліментів, куди внесено майже 200 тисяч боржників.

«Результатом всіх цих кроків стало повернення з початку року українським дітям, які роками не бачили коштів від рідних батьків, 1,5 млрд грн аліментів», - додав Павло Петренко.

Він наголосив: реалізація першого пакету новацій дала змогу виявити додаткові прогалини в чинному законодавстві. Це стало підставою для підготовки другого пакету законів у рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває.

«15 травня Верховна Рада підтримала у першому читанні 3 законопроекти, які забезпечують малечу додатковим захистом, ще більше посилюють відповідальність злісних неплатників. Сподіваюся, вже найближчим часом депутати проголосують цей пакет у цілому», - зауважив Міністр юстиції.

За його словами, окрім іншого, важливою новацією нового пакету законів #ЧужихДітейНеБуває є стимулювання добросовісних батьків.

«Ми плануємо поширити податкову знижку на дошкільну, позашкільну і загальну середню освіту в Україні. Тобто пільги отримають батьки, які записали дитину в приватний садок, музичну школу, спортивну секцію або на курси англійської мови», - резюмував Павло Петренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: