У Львові з’явиться кластер біотехнології за участі науковців та бізнесу

IMG_6606

Львівські науковці, університети і бізнес об’єднаються у біотехнологічний кластер для реалізації стартапів, спільних бізнес-проектів і навчання молоді.

Біотехнологія – одна з перспективних галузей, яка найбільш динамічно розвивається на світовому ринку. За інноваційними біотехнологічним показниками, Україна посідає тільки 53-тє місце з 54-ох країн. Тому основна мета створення біотехнологічного кластера – це відновлення середовища співпраці науки, навчальних закладів, бізнесу і громади міста.

«Біотехнологічний кластер – це спільна праця, яка передбачає об’єднання як бізнесу, так й університету та міста.  Ми хочемо зосередити у місті наукові розробки, щоб люди могли тут працювати,  – розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови ЛМР з питань розвитку.  – Наші найперші кроки – це визначення менеджера-координатора кластера, залучення всіх стейкхолдерів, а також інституалізація з боку стратегічного бачення міста, щоб ці речі були прив’язані до потреб міста».

Ініціатори кластера закликають до партнерства всіх охочих. На сьогодні готовність долучитися до об’єднання виявила «Компанія Ензим». Підприємство впроваджує новий, біотехнологічний напрямок виробництва і зацікавлене в колаборації студентської, наукової та бізнес-спільноти.

«Основні вигоди для учасників кластера з боку бізнесу  – це використання спільного обладнання або, в майбутньому, обладнання спільної лабораторії. Також це  колаборація і реалізація спільних бізнес-проектів, у які могли б інвестувати учасники кластера. Це й обмін інформацією на різних рівнях, починаючи з наукових і завершуючи бізнесовими ідеями. І найважливіше – це пошук молодих спеціалістів, потенційних працівників, які могли б працювати в біотехбізнесі», – зазначила Олена Вовк, генеральний директор ПрАТ «Компанія Ензим».

На сьогодні «Компанія Ензим» працює над отриманням продуктів на основі ферментації та дріжджової клітини, таких як антиоксиданти, пробіотики, природні замінники синтетичних підсилювачів смаку та ароматизаторів, природні замінники солі.

За словами ініціаторів кластера, сфера біотехнологій в Україні має всі перспективи для розвитку, адже для цього є навчальна база, науково-дослідні лабораторії та можливості співпраці з іноземними розробниками.
Зацікавлені в долученні до біотехнологічного кластера можуть звертатися на  електронну скриньку:  [email protected]

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: