«Газова справа»: НАБУ перевірить рух коштів по рахунках нардепів Дубневичів

yaroslav-i-bohdan-dubnevychi_large

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе розкрадання понад 300 мільйонів кубометрів природного газу НАК «Нафтогаз Україна» на загальну суму понад 1,4 мільярда гривень детективи НАБУ вивчать рух коштів по банківських рахунках народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневичів. 

Доступ до виписок по рахунках надав суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Вказується, що у зазначеній схемі з розкрадання природного газу були задіяні ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» і ТОВ «Енергія». За версією слідства, для приховування своєї злочинної діяльності зазначені підприємства уклали фіктивні угоди про нібито закупівлю мазуту паливного в обсязі 25,71 тисяч тонн у афілійованого ТОВ «Корпорація КРТ» на суму майже 159 млн грн. Іншу частину легалізованих коштів нібито перерахували на рахунки фіктивних суб'єктів господарювання.

Досудовим розслідуванням НАБУ встановлено, що кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Енергія - Новий Розділ», ТОВ «Енергія - Новояворівськ» і ТОВ «Корпорація КРТ» є народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі. Також встановлено, що радник директора ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, якому повідомили про підозру в рамках цієї справи за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України та інших статей ККУ, мав постійний зв'язок з політиками, звітував їм та виконував їхні вказівки.

З огляду на зазначені факти, пов'язаність зазначених підприємств, у детективів НАБУ є достатні підстави вважати, що брати Дубневичі могли бути обізнаними про злочинну діяльність Кучми та інших підозрюваних, сприли такій діяльності, а також безпосередньо отримали частину легалізованих коштів і розпоряджалися ними. У Бюро додали, що, згідно з деклараціями нардепів, вони мають рахунки у банках Січ і Львів, а також зберігають велику суму грошей готівкою. Дружини політиків і син одного з них теж володіють рахунками в банку Січ, а також можуть мати рахунки в банку Львів.

У зв'язку з цим детективи просили надати доступ до документів банків Львів і Січ, а саме до виписок про рух коштів по рахунках братів Дубневичів, їх дружин і сина.

Суд задовольнив клопотання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: