На Львівщині «Онур» реконструює міст через Дністер у Залісках за понад 211 мільйонів гривень

987b0ea3955be6ce2c1558e968f7bd76

Служба автомобільних доріг у Львівській області віддала тендер вартістю 211 820 456 гривень на реконструкцію моста через Дністер у селі Заліски Жидачівського району ТОВ «Онур Конструкціонер Інтренешнл».

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

Предмет тендеру – реконструкція мостового переходу через річку Дністер на автомобільній дорозі державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка (через м. Вінницю), км 28+964, Львівської області. Початкова ціна – 222 204 800 гривень.

На аукціон зголосилися п’ять компаній: ТОВ «Інвестиційна будівельна компанія Трансмост», ПП «Мостобудівельне управління №1», Товариство з обмеженою відповідальністю «Мостобудівельне Підприємство «Мостострой», ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Онур Конструкціонер Інтренешнл». Документи перших трьох учасників торгів були відхилені.

Відтак до етапу аукціону дійшли дві компанії. Переміг «Онур Конструкціонер Інтренешнл», запропонувавши ціну меншу на майже 5 мільйонів гривень.

Строки виконання робіт – з моменту підписання договору до 31 грудня 2019 року.

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — дочірнє підприємство турецького будівельно-підрядного транспортно-торгово-промисловового АТ «Онур Тааххют», що здійснює будівництво і ремонт автошляхів та трамвайних колій в Україні. Власниками фірми є Онур та Іхcан Ченінджевізи з Туреччини і Олег Фаріон.

Згідно із даними YouControl, ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» нинішнього року виграло тендерів на майже мільярд гривень. Нинішній договір – вже другий, підписаний зі Службою автомобільних доріг Львівської області. Вартість попереднього була понад 308 мільйонів гривень.

Найбільш вдалим був для «Онур Конструкціон Інтернешнл» минулий рік – тоді компанія на тендерах заробила понад 5 мільярдів гривень.

Скрін з аналітичної платформи YouControl

Нагадаємо, торік, у жовтні, розгорівся скандал, пов’язаний з тим, що компанія «Онур» надала для поїздки у Брно делегації ЛОДА, на чолі з Олегом Синюткою, реактивний літак бізнес-класу Falcon 2000. Про це писали Наші гроші. За словами голови ЛОДА, за поїздку він заплатив з власної кишені майже 30 тисяч гривень. Однак вартість перельоту літаком такого класу вартує значно більше. Відтак виникла підозра, чи не пов’язана низька ціна з мільярдними тендерами, які отримує компанія на Львівщині.

Додамо, що  «Онур Конструкціон Інтернешнл» має реконструювати міст через Дністер у селі Заліски Жидачівського району, який частково обвалився торік, у березні. У травні 2017-го проїзд чере міст був перекритий і транспорт курсував Жирова–Новий Розділ-Розділ (автомобільна дорога О-140901 Жирова-Розділ)-Березина-Іванівці-Жидачів (автомобільна дорога Т-14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш) у прямому і зворотньому напрямках.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: