Стало відомо, хто «замовив» Бабченка

ff421fb-zamovnyk-115

У Шевченківський райсуд надійшло клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство просить арештувати підозрюваного в організації вбивства у Києві російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це у четвер, 31 травня, повідомляється на сторінці у Фейсбук Шевченківського районного суду міста Києва.

«На розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Бориса Львовича – підозрюваного за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (підозрюваного в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини)», – йдеться у повідомленні.

Натомість адвокат затриманого Євген Солодко на своїй сторінці у Фейсбук написав, що Борис Герман – виконавчий директор спільного українсько-німецького СП «Шмайсер» - єдиного недержавного підприємства з виробництва зброї.

«Отже, про організатора «замаху на вбивство» Аркадія Бабченко - його звуть Борис Герман, виконавчий директор українсько-німецького СП «Шмайсер», єдиного недержавного підприємства з виробництва зброї в нашій країні. Воно має давні виробничі відносини з Міністерством оборони України, сам Борис відомий своєю волонтерською діяльністю для потреб АТО. Саме його оптика стоїть на гвинтівках наших снайперів, саме він модернізує і створює найпотужніші снайперські комплекси на базі існуючого армійського озброєння. Юрист за освітою він давно вибрав для себе улюблену справу - зброя. Сьогодні Шевченківський суд обиратиме йому запобіжний захід. Чим же аргументує СБУ необхідність утримання під вартою? По-перше, замовники вбивства Бабченко, судячи з документів, так і залишилися невстановленими. Їх навіть не шукали. По-друге, з розмов Бориса з «кілером» відомо, що його квартира і завод за останні півроку неодноразово обшукували тієї ж СБУ, з співробітниками якої довелося поділитися - в протоколі згадуються 70 тисяч доларів. Це багато, дуже багато. Третє - в листуванні в месенджерах мова йде про що завгодно, але не про вбивство, а ось припущень «кілера» і співробітників, які опитували, скільки завгодно. Так, списку потенційних жертв в матеріалах теж немає. Сам «кілер», діючи вже в рамках протоколу про контроль за вчиненням злочину, пропонує «грохнути» таких собі Тодора Пановського і Богданова, кажучи про те, що останнього ненавидить «..з 14-го року», – написав Солодко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: