Львів отримав гроші на сміттєпереробний комплекс і рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

img1729-a68ed90a9eba227bf6a42a0b6c98e074

Сьогодні, 1 червня, у Києві підписали угоди про надання Львову 35 млн євро на реалізацію проекту поводження із твердими побутовими відходами. Як зазначив під час підписання міський голова Андрій Садовий, роботи із будівництва сміттєпереробного комплексу розпочнуть вже цього року.

Про це повідомили в ЛМР.

Відповідно до підписаних угод, пакет фінансування включає 13-річний кредит ЄБРР в розмірі 20 млн. євро під гарантію міста, інвестиційний грант в розмірі до 10 млн. євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля (E5P), який повертати не потрібно, а також пільговий кредит в розмірі 5 млн. євро від Фонду чистих технологій (ФЧТ).

Ці кошти місто використає для того, щоби почати і збудувати перший в Україні завод із глибинної переробки твердих побутових відходів, а також здійснити рекультивацію чинного полігону, який є одним із найбільших полігонів в Україні. Місто також впровадить кращі підходи до вторинної переробки та управління відходами.

Керуючий партнер Європейського банку реконструкції та розвитку Марина Петров наголосила, що Львів — найактивніше місто в Україні у плані співпраці із ЄБРР.

«Конкретно цим проектом ми починаємо реалізацію в Україні нашої нової ініціативи, яка називається «Зелені міста». Львів стане дев'ятим містом-учасником цієї програми загалом, але в Україні він буде першим», — наголосила Марина Петров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: