Львівських діток вчать долати агресію через казку

лобай
фото зі сторінки Olya Shalay, мережа Facebook

Майже 30 міських садочків Львова сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, візьмуть участь в акції з читання казок, які корегують агресію, пише Дивись.info.

Таким чином дітки повинні зрозуміти, що сильний не той, хто ображає інших, а той, хто може допомогти.

Методика така, що з дитиною читають, потім ставляться питання і тести, на які вихованець повинен відповісти. Також треба намалювати улюблених позитивних героїв. Передбачається, що завдяки цьому на несвідомому рівні у дітей має залишатися модель поведінки позитивних героїв.

Роман Лобай, мережа Facebook

«Зараз видали книжку «Детективна історія» - це корекція дитячої агресії. Ми знаємо всі таке поняття як булінг, ми знаємо як з ним боротися. Але для того, щоб не було булінгу треба робити профілактику», -  каже організатор акції, психотерапевт, голова опікунської ради Львівської дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Роман Лобай.

Метод казки для вирішення проблем носить назву казкотерапія. Вона розрахована на діток віком 5-8 років. Саме в цей час з агресією можна працювати за допомогою казки, переконує Роман Лобай.

В Україні методом казкотерапії користуються з 2016-го року. Тоді друком вийшли одразу 3 книжки, які працюють на профілактику залежностей, виховання у дітей почуття міри.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: