#SaveOlegSentsov: у світі стартує глобальна акція на підтримку в'язня Кремля

630_360_1521626986-9900

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля Олега Сенцова відбудеться 1 і 2 червня по всьому світу.

Про це її організатори повідомляють у Facebook.

«Вона (акція - ред.) буде проводитися 1 та 2 червня. У різних містах по всьому світу ми виставимо червону картку режиму Путіну, який незаконно утримує людей за гратами», - йдеться у повідомленні.

Як наголошують організатори, терміни проведення акції обрано з урахуванням початку у Росії чемпіонату світу з футболу, який стартує 14 червня.

«Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який готується до прийому іноземних гостей на чемпіонаті світу з футболу, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів», - наголошується у дописі.

Нагадаємо, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

31 травня український політв'язень у РФ Олександр Кольченко, засуджений за тією самою справою, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

У четвер у Європарламенті відбувся флеш-моб на підтримку українського режисера Олега Сенцова, у якому взяли участь європарламентарії, представники Постійного представництва України при РЄ, українці, які працюють в євроустановах у Страсбурзі, а також представники української громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: