Справу Труханова і чиновників Одеської мерії передадуть до суду

Gennadiy-Truhanov-620x400

Досудове розслідування у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та чиновників міської ради, які дозволили придбання приміщень заводу «Краян» за завищеними цінами, завершилося.

Про це повідомили в САП.

30 травня прокурори САП прийняли рішення про достатність зібраних доказів для складання обвинувального акта у кримінальному провадженні за підозрою Одеського міського голови Геннадія Труханова, службовців Одеської міської ради та інших осіб, яких підозрюють у заволодінні коштами міського бюджету в особливо великих розмірах внаслідок придбання за завідомо завищеною ціною приміщень колишнього заводу «Краян».

«Під час слідства було встановлено, що ціна будівель, яка була вказана у звіті про оцінку, замовленому керівником ТОВ «Девелопмент Еліт» як продавцем, методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним із департаментів Одеської міської ради, у зв’язку з чим проект рішення про придбання приміщення за ціною 185 млн. грн. було завізовано «із зауваженнями», які викладені окремим документом. Слід зауважити, що вказане приміщення менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міською радою про його купівлю за 185 млн. грн. було придбано іншою фірмою за понад 4 млн. грн. та внесено до статутного капіталу ТОВ «Девелопмент Еліт», – йдеться у повідомленні.

Проте, не дивлячись на це, не маючи економічного обґрунтування необхідності прийняття проекту рішення як того вимагає Регламент Одеської міської ради, та бажаючи досягти спільного злочинного результату у виді схвалення депутатами проекту рішення, Одеський міський голова, його заступник на погоджувальній раді та на позачерговій сесії міської ради повідомили депутатам завідомо неправдиву інформацію про прийняття за результатами майбутнього голосування рішення лише на надання згоди на купівлю приміщення, а не про його купівлю за конкретною ціною, про готовність приміщення до використання та наявність у ньому ремонту типу «економ», про створення саме у запропонованому до продажу приміщенні центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 № 578-р, і відповідно співфінансування витрат на його ремонт і облаштування за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Обґрунтування необхідності прийняття рішення про придбання приміщення також стосувалось начебто і реалізацією проекту «Європейська мерія», якого насправді не існувало.

У підсумку приміщення таки придбано саме за 185 млн. грн. (за вдвічі вищою ціною, встановленою в ході розслідування), проте предмет злочину – кошти в сумі 185 млн. грн. були вчасно арештовані судом за клопотанням органу досудового розслідування, погодженим з прокурором.

За дорученням прокурора детективами Національного антикорупційного бюро України 31.05.2018 вісьмом підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: