В Академії сухопутних військ відбувся ритуал випуску офіцерів ЗСУ

Сьогодні в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся ритуал випуску офіцерів Збройних Сил України. 332 лейтенанти пішли в доросле життя. Випускників привітав і міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

На урочистості з цієї нагоди завітали представники керівництва Міністерства оборони України, командування З С України, органів державної влади та органів місцевого самоврядування Львівщини й міста Львова, керівники силових структур в регіоні, командири військових частин й установ Львівського гарнізону, представники громадськості, духовенства, а також рідні та близькі випускників.

«Ви обрали покликанням свого життя служіння — служіння державі, служіння Богу. В часи війни на вас покладається особлива надія. Ваша мудрість, твердість рятують життя десятків і сотень солдат. Сьогодні ви є гордість міста, гордість України. Коли я заходжу в Академію, відчуваю особливі відчуття, бо тут панує атмосфера великої поваги і впевненості. Такою сильною, якою сьогодні є наша Академія, такою має бути наша держава. В цьому є велика заслуга всіх тих, хто тут працює. Ви покидаєте Академію, йдете в життя, дуже складне і непросте, де будуть розчарування, зради і мольба до вас про допомогу. Ми не можемо передбачити, що буде за рік-десять в цьому світі. Але якщо кожен з вас буде твердим, буде з Богом в серці вірити у нашу державу, ця віра буде передаватись усім вашим друзям, колегам і підлеглим.

Слова особливої подяки хочу скерувати батькам. Ви зробили мужній вчинок — ви скерували своїх дітей на навчання військової справи. Так виглядає, щоб бути сильною країною, кожен з нас має бути готовий в будь-яку мить захищати свою державу. Ворог відчуває силу. Коли ця сила стає більшою і більшою, ворог відступає. Я гордий, шановні батьки, за вашу мужність і сміливість. Бажаю вам, випускники, здоров’я, успіхів і процвітання. Ви — гордість і честь нашої держави", — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Сьогодні військове звання «лейтенант» отримали понад три сотні вихованців військового вишу. Серед них — 25 учасників бойових дій на сході України, які у 2014 році вступили на навчання до Академії безпосередньо з фронту. Восьмеро військовослужбовців за мужність та професіоналізм, що були виявлені у зоні бойових дій на сході України, нагороджені орденами «За мужність» та медаллю «Захиснику Вітчизни».

Цьогоріч 6 вихованців Національної академії сухопутних військ закінчують навчання на «відмінно» та отримали золоті медалі, ще 26 — дипломи з відзнакою.

Всі цьогорічні випускники військового вишу продовжать службу у бойових частинах З С України. Чимало з них, після становлення на первинних посадах та злагодження у підрозділах, відбудуть для виконання завдань за призначенням у районах проведення Операції об’єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: