Медицина, на жаль, дуже дорога галузь національної безпеки, - Ірина Микичак

микичак 1
фото - Ярини Хомцій

Сьогодні у Львові пройшла благодійна акція «Кручу педалі, щоб вони жили», пиши Дивись.інфо.

На велопробігу організатори збирали кошти на ремонт відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Відбувався захід третій рік поспіль. Минулоріч за зібрані кошти першу частину відділення вже відремонтували. А у 2016-му завдяки людській небайдужості вдалося придбати 5 інфузоматів для онкохворих дітей.

фото - Ярини Хомцій

«Це є дуже важливо. Дуже добре, що залучаються кошти окрім бюджету. Так як це є в традиціях економічно-розвинутих країн – європейських, чи Канада й Америка. Але з іншої сторони є ще й важливо те, що вони дають інформацію мешканцям. Що вони залучають відповідальний бізнес, залучають простих людей, щоб докласти частинку свого серця, не тільки коштів, але й серця для підтримки хворих дітей.  Мені дуже важливо, щоб соціально-відповідальний бізнес, який зараз є партнером проведення такої акції, розумів, що в Україні є люди, які хворіють. Що в Україні, Львівській області, є діти, які потребують величезних ресурсів матеріальних для закупівлі медикаментів, для облаштування відділень, в яких вони лікуються. І ні в одній країні світу бюджетом ці речі не забезпечуються повноцінно на всі 100%. Бо медицина, на жаль, дуже дорога галузь національної безпеки і взагалі економіки держави», - каже директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Микичак.

Щороку до акції долучаються кілька сотень львів'ян та представники бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: