Нацполіція реалізує практичну частину методології «SOCTA» для боротьби з організованою злочинністю

нацполіція
фото: Нацполіція

Таку інформацію повідомляє офіційний сайт Нацполіції України.

Про це йшлося сьогодні, 2 червня, під час зустрічі Голови Нацполіції Сергія Князєва та першого заступника Голови – начальника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна з керівником операційного департаменту Консультативної місії ЄС (КМЄС) Удо Моллером та радником із питань кримінальних розслідувань організованої злочинності КМЄС Паулюсом Клікунасом. Наразі Нацполіція є єдиними правоохоронним органом, який займається практичною розробкою цієї методології.

Участь у зустрічі взяв також начальник новоствореного Департаменту стратегічних розробок Роман Осуховський та т.в.о. начальника управління кримінального аналізу Нацполіції Денис Пефтієв.

Під час зустрічі було обговорено протидію організованій злочинності в Україні, зокрема, силами Нацполіції. За словами першого заступника Голови В’ячеслава Аброськіна, за чотири місяці 2018 року поліцейські виявили, задокументували та припинили злочинну діяльність 118 організованих злочинних груп та організацій.

«У порівнянні за аналогічний період минулого року – це вже в два рази більше. Злочинні угрупування адаптують свою діяльність з урахуванням змін у середовищі.  Багато видів злочинної діяльності стають дедалі складнішими. Тому з метою виявлення, документування та протидії суспільно небезпечним організованими злочинними групами та злочинним організаціям було створено спеціальний підрозділ – Департамент стратегічних розробок», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

На сьогодні цей підрозділ укомплектований на 40%, набір до його лав триває. Проте він вже розпочав свою діяльність із протидії ОЗГ.  Водночас його робота будується на постійній взаємодії з управлінням кримінального аналізу.

Так, у Нацполіції триває практична частина розроблення методології «SOCTA». Вона є аналітичним документом з висновками та пропозиціями,  який базується на даних щодо діяльності конкретних організованих груп та злочинних організацій, а також тенденцій поширення сфер злочинності та злочинної діяльності.
Відтак менше ніж за два місяці поліцейськими внесено до системи інформацію про діяльність 654 організованих груп та злочинних організацій, а також 369 сфер і напрямків злочинної діяльності по регіонах та в державі загалом.

Керівник операційного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу  Удо Моллер зазначив, що європейські партнери готові допомогти українським правоохоронцям в імплементації цієї програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: