Україна запрошує провідні данські компанії впроваджувати спільні проекти із виробництва енергії із сміття

Сміття
фото - ілюстративне, архів

У складі офіційної делегації України до Копенгагену (Данія) на чолі з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом Голова Держенергоефективності Сергій Савчук відвідав завод із переробки твердих побутових відходів і подальшого виробництва електроенергії та тепла «Amager Bakke».

Про це повідомляє Урядовий потрал.

Завод відкрито у 2017 р. данською компанією «АRC» , яка спеціалізується на реалізації проектів щодо генерації енергії із сміття.

Щорічний обсяг переробки відходів на заводі «Amager Bakke» - близько 400 тис. тонн сміття, що постачається від близько 550 тис. домогосподарств та щонайменше 45 тис. компаній.

За даними компанії, потужність заводу становить до 63 МВт електричної та до 247 МВт теплової енергії.

Важливо, що цей сміттєпереробний завод – взірець не лише комбінованого виробництва тепла та електроенергії із відходів, а й дотримання екологічних норм та використання сучасних «чистих» технологій. За задумом проектувальників, завод також стане осередком відпочинку для жителів міста, адже передбачено встановлення штучного гірськолижного схилу, зони для скелелазіння та парку.

«Такі проекти яскраво демонструють, наскільки вигідно можна використовувати сміття для вирішення енергетичних, екологічних та економічних питань міст. В Україні щорічно збирається близько 10 млн тонн сміття. При його використанні для генерації енергії можна досягти заміщення близько 1 млрд м3 газу у рік», - прокоментував Сергій Савчук.

Також, українська делегації провела зустрічі та ознайомилася із діяльністю таких компаній:

«Ramboll» - багатопрофільна інжинірингова компанія;

«B&W Vølund» - один із провідних у світі постачальників обладнання та технологій з виробництва теплової енергії із твердих відходів та біомаси.

Крім цього, сторони розглянули потенціал України для реалізації проектів з використанням сміття та обговорили розроблену Агентством фінансову модель заводу з переробки відходів та подальшої генерації енергії.

За результатами візиту сторони домовилися розглянути можливість проведення спільного аналізу перспектив впровадження проектів щодо виробництва енергії із сміття в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: