Данилюк заявив про відсутність причин підвищити мінімальну зарплату в Україні

955905

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що передумов для підвищення в країні мінімальної заробітної плати немає.

Про це він повідомив в інтерв'ю ЕП.

«Передумов немає... Підвищення "мінімалки" - це додаткові видатки. Ми прораховували кілька варіантів, скільки це може коштувати. Підвищення "мінімалки" з квітня обійшлося б держбюджету щонайменше в 13 млрд грн. І це мінімальна сума, яка потрібна тільки на підвищення "мінімалки" - без урахування підвищення посадового окладу працівника і тарифного розгляду єдиної тарифної системи», - зазначив міністр.

За його словами, якщо врахувати підвищення тарифного розгляду в співвідношенні до мінімальної зарплати, була б додаткова потреба у видатках на 2018 рік у 30 млрд грн.

«Перше півріччя закінчується вже через місяць. Зараз потрібно думати про Антикорупційний суд, а не займатися популізмом», - сказав він.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні підвищили мінімальну заробітну плату до 3 723 грн на місяць.

Президент України Петро Порошенко заявив, що мінімальну зарплату підвищать до 4 100 грн. Але через кілька днів Кабмін відповів, що у нього немає таких розрахунків, а підвищення можливе за умови економічного зростання в державі.

При цьому в середині квітня Міністерство фінансів заявило, що не бачить можливості для перегляду розміру мінімальної зарплати в Україні до рівня 4,2 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: