Футбольний клуб із Закарпаття поїхав на чемпіонат світу серед сепаратистів

p_366199_1_slidertop2

Футбольна збірна Kárpátalja, що з угорської перекладається як «Закарпаття», бере участь у чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн, автономій та етнічних команд.

Про це повідомив волонтер Родіон Шовкошитний у Facebook.

Турнір під назвою ConIFA World Football Cup проводиться «Конфедерацією незалежних футбольних асоціацій», до складу якої входять федерації, які не є членами Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Ця конфедерація заснована у 2013 році, вона проводить чемпіонати світу серед сепаратистів і невизнаних держав раз на два роки.

У 2014 році такий турнір пройшов у Швеції, на ньому перемогла команда «графства Ніцца», а у 2016 році чемпіонат проводився у невизнаній Абхазії і перемогу здобули господарі.

Цього року турнір проходить у Лондоні. В ньому бере участь збірна «Закарпаття», за яку виступають етнічні угорці.

На емблемі команди зображені прапори України та Угорщини, територія Закарпатської області, ведмідь та напис угорською мовою.

Ця інформація підтверджується на офіційному сайті турніру. Зокрема 3 червня «Закарпаття» перемогло із рахунком 5:1 команду Тибету.

За словами Шовкошитного, команди самоназваних «ДНР» та «ЛНР» також брали участь у цьому чемпіонаті, але не пройшли відбір.

Як зазначає видання Mukachevo.net, у 2017 році на чемпіонаті Європи близько половини гравців у складі «Закарпаття» представляли клуби з території України.

У цьому році збірну «Закарпаття» представляють виключно гравці з угорських ліг.

«Але так само там можна зустріти знайомих Шандора Розмана та Шандора Вайду із Виноградова, Юрія Тому, який нещодавно був гравцем «Говерли» Ужгорода та ФК «Ужгорода» та Золтана Бокшо із Мукачівщини», - пише видання.

Нагадаємо, відносини між Україною та Угорщиною досить напружені через мовну статтю українського закону про освіту. Будапешт вважає, що Київ обмежує права нацменшин, зокрема угорців Закарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: