Депутати Львівської облради розподілили 70 мільйонів з обласного бюджету

IMG_2059

Депутати Львівської обласної ради внесли зміни до показників обласного бюджету Львівської області на 2018 рік, передає кореспондент Дивись.info.

Йдеться про скерування понадпланових надходжень податків і платежів у сумі 65000 тис грн, залишків коштів бюджету розвитку – 6800,0 тис грн і субвенцій з інших бюджетів – 520 тис грн на видатки обласного бюджету.

Зокрема, департаменту освіти і науки скеровано 300 тис грн для придбання комп’ютерів, оргтехніки та картоплесаджалки Вищому професійному училищу № 71 м. Кам’янка-Бузька за рахунок залишку коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, яка надійде з Кам’янка-Бузького районного бюджету планується спрямувати 70 тис грн та на придбання автомобіля ЗАЗ Сенс для потреб КЗ ЛОР "Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака" - 230 тис. грн.

Департаменту охорони здоров’я скерували 1050 тис грн на утримання та поточний ремонт приміщення лікарні відновного лікування №2 "Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА «Говерла» за рахунок субвенції з Чернівецького обласного бюджету за надані медичні послуги – 50 тис грн, реконструкцію будівлі під розміщення КЗ ЛОР "Львівський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер" у м. Львові, в тому числі виготовлення ПКД – 1000 тис. гривень.

Департаменту соціального захисту населення виділили 500,3 тис грн. З них 80,3 тис грн – обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на виконання заходу "Підготовка патронатних вихователів" у рамках реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, а також 320 тис грн – для забезпечення виплати грошової допомоги 40 внутрішньо переміщеним особам – учасникам АТО (операції Об’єднаних сил) на вирішення матеріально-побутових проблем у рамках реалізації Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО та родин Героїв Небесної Сотні. Для виплати допомоги в розмірі 25 тис грн 4 сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі в рамках Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області планується 100 тис грн.

Департаменту з питань культури, національностей та релігій скеровано 1400 тис грн  на фінансову підтримку заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю “Верховина” в сумі 1400 тис грн.

Управлінню капітального будівництва виділено 4036,2 тис грн, зокрема, на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО (ООС), а також родин Героїв Небесної Сотні, в частині виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих під час воєнних подій на сході України антитерористичної операції та Героїв Небесної Сотні додатково спрямували 379,2 тис. грн; спорудження пам’ятника героям ЗУНР і УГА – 2000 тис грн; забезпечення співфінансуванняпроекту реставрації та реабілітації (ревалоризації) об’єктів комплексу Пам’ятки архітектури Національного значення XVIII ст. ох. № 376 Архикатедрального Собору Св. Юра в м. Львові (впорядкування території, горішнього і долішного подвір’їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об’їзду північного і західного корпусів капітули) за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 400,0 тис грн; реконструкцію пологового відділення на 30 ліжок Бродівської ЦРЛ в м. Броди - 400,0 тис грн(за рахунок отриманої субвенції з районного бюджету Бродівського району).

Також пропонується змінити замовника робіт на влаштування спортивного покриття бігових доріжок і секторів та благоустрій прилеглої території Львівського державного університету фізичної культури за адресою м. Львів, вул. Черемшини, 17 (реконструкція) в сумі 857,0 тис грн з облдержадміністрації на управління капітального будівництва.

Департаменту економічної політики виділили 56510,9 тис грн, зокрема, 1400 тис грн спрямують на компенсацію суб’єктам господарювання відсоткових ставок за чинними кредитними договорами та проведення аналітичних досліджень з актуальних проблем регіонального та інноваційного розвитку в рамках реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області.

Департаменту з питань цивільного захисту скерували 1000 тис грн. Зокрема, для проведення капітального ремонту даху військової прокуратури Західного регіону України – 500 тис грн і ремонту приміщення казарми військової частини № 3002 – 500 тис грн.

Департаменту архітектури та розвитку містобудування виділили 300 тис грн на ремонтно-реставраційні роботи з відновлення інтер’єру храму святих Ольги та Єлизавети – пам’ятки архітектури місцевого значення поч. ХХ ст. (ох. № 146-М) у м. Львові по вул. Кропивницького, 1.

Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку скерували 600 тис грн. З них, на реалізацію обласної Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху, в тому числі на придбання паливо-мастильних матеріалів для Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) для проведення заходів габаритно-вагового контролю та збереження автомобільних доріг загального користування у Львівській області – 300 тис грн та облаштування автомобільної стоянки на автомобільній дорозі Т-14-24 Сколе-Славське та розгінних смуг – 300 тис грн.

Управлінню фізичної культури та спорту виділили 5650 тис грн. З них для проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту (баскетболу, регбі, водного поло, вільної боротьби та інших) планується спрямувати 625 тис грн, з неолімпійських видів спорту (шахів, фут залу та інших) – 575 тис. гривень. Також на облаштування спортивних майданчиків зі штучним (наливним або трав’яним) покриттям в рамках обласної програми „Спортивний майданчик” за спеціальним фондом у бюджеті розвитку враховується 1450 тис грн і співфінансування спортивних майданчиків, які у 2018 році фінансуються з державного бюджету – 3000 тис грн.

Департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації – 1000 тис грн на розширення території мовлення шляхом транслювання програм телеканалу «Перший Західний».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: