Футболіст симулював травму, щоб товариші по команді поїли

02191

Футболісти з Тунісу знайшли хитрий спосіб поповнювати сили на матчах під час посту в священний місяць Рамадан.

Як тільки настає момент, коли їм вперше з раннього ранку можна поїсти, воротар несподівано отримує легку травму. Поки гру зупиняють, вся команда мчить до тренера, який роздає їм воду і фініки. І це допомагає - збірна так вже врятувала себе від поразок в двох матчах.

У товариських матчах збірної Тунісу з командами з Португалії і Туреччини воротар туніської збірної застосував тактичний прийом, який вболівальники помітили не відразу, хоча він був у всіх на виду. Під час обох ігор він падав і показував, що йому боляче, саме в той момент, коли його товариші по команді могли завершити свій піст, обов'язковий для мусульман під час Рамадану, пише BBC.

За правилами під час священного в ісламі місяця Рамадан віруючі не повинні їсти і пити від сходу до заходу сонця. Є кілька винятків (наприклад для вагітних жінок, хворих і літніх людей), але національна футбольна збірна в цей список явно не потрапляє, не дивлячись на навантаження під час матчу. Гравці збірної Тунісу змушені не їсти і не пити цілий день, а потім ще відігравати матч. Але їхній воротар Муе Ассен знайшов вихід з положення.

Під час матчу з Португалією 28 травня збірна Тунісу програвала з рахунком 2:1, але запросила перерву на шість хвилин, пояснивши легкою травмою Ассена. Поки ним займалися медики, інші туніські гравці добігли до трибуни, де тренер дав їм води, фініків (традиційна їжа при закінченні посту в Рамадан) і протеїнових батончиків. Після цього вони продовжили грати з новими силами - забили ще один гол, і гра закінчилася внічию, з рахунком 2:2.

Потім така ж історія повторилася 1 червня на матчі з Туреччиною. Ассен падає на землю - гра зупиняється, збірна Тунісу підкріплюється фініками і грає далі. І знову рахунок 2: 2 (правда, цього разу всі чотири голи були забиті вже після перекусу). Коментатори помітили, що обидві «травми» Ассена (які анітрохи не завадили йому грати далі) збіглися з часом із заходом сонця: воротар давав своїй команді можливість перекусити, як тільки дозволялося закінчити пост на день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: