На фестивалі LvivMozArt прозвучить оригінальна скрипка Моцарта

unnamed (7)

13-22 липня у Львові відбудеться II Міжнародний Фестиваль класичної музики LvivMozArt, на який привезуть привезуть скрипку самого Вольфганга Амадея Моцарта.

13-22 липня у Львові відбудеться II Міжнародний Фестиваль класичної музики LvivMozArt, на який привезуть скрипку самого Вольфганга Амадея Моцарта.

Сьогодні, 5 червня, організатори під час прес-конференції розповіли про особливості програми, передає кореспондент Дивись.info.

За словами диригентки та організаторки фестивалю Оксани Линів, оскільки перший фестиваль пройшов із великим успіхом, тому організатори цьогоріч доклали усіх зусиль, щоби програма другого фестивалю була не менш цікавою та насиченою.

«Знову ж таки це будуть не тільки нові події, а й нові формати, нові жанри та локації. Особливістю другого фестивалю буде те, що ми будемо концерт відкриття та перші три дні фестивалю всі концерти будуть проходити на новій локації – сцена за Палацом Потоцьким, на якій також пройдуть основні події перших трьох днів фестивалю», - зазначила Оксана Линів.

Вона також розповіла, що тема урочистого концерту, який відкриє фестиваль — «Гостьова книга Львова», адже за останні два століття Львів відвідало багато видатних людей, серед них — композитори Йоганнес Брамс, Моріс Жозеф Равель, Арам Хачатурян.

Саме тому концерт-відкриття буде складатись із творів світової класики.

Крім того, особливістю фестивалю стане виконання першої оперної постановки за твором барокового українського композитора Дмитра Бортнянського.

Оксана Линів також наголосила, що від 2016 року Трамвайне депо стало вже частково такою фірмовою локацією LvivMozArt, саме тому цього року буде дві програми, присвячені сім'ї Моцартів.

За словами організаторів, вокалістами будуть видатні віртуози з Австрії, Швейцарії та України, а однією із учасниць - відома дівчина-віртуоз Христина Михайліченко, якій 12 років, запрошена символічно на роль сестрички Моцарта.

Вже традиційним та обов’язковим є виконання реквієму Моцарта у Львові. «Ми відродили цю традицію і виконання реквієму є певним чином сакральним для Львова, оскільки реквієм є дуже містичний твір, адже Моцарт помер не дописавши свій реквієм. Саме тема реквієму лягла в основу виставки, яка також приурочена до фестивалю», - каже Оксана Линів.

Своєю чергою, організатор фестивалю LvivMozArt Олег Мацех розповів про цілі створення та проведення Фестивалю. За його словами, основна мета LvivMozArt — це інтегрувати музичну культуру України у світову культуру, і навпаки. «Важливо зрозуміти, що це нова платформа, нові можливості для українських музикантів», - додав Олег Мацех.

На прес-конференції також розповіли, що на скрипці Моцарта зіграє австрійський скрипаль під час одного з концертів фестивалю «LvivMozArt».

Зазначимо, що цьогоріч події фестивалю відбуватиметься у 10 різних локаціях: Соборі святого Юра, Львівській оперному театрі, Храмі св. ап. Петра і Павла, Домініканському соборі, Львівській філармонії, Палаці Потоцьких, Трамвайному депо, Свірзькому замку та музеї Пінзеля.

Програма фестивалю:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: