Суддя у день свого звільнення зобов'язав прокуратуру закрити справу проти екс-нардепа

211739

Публічні виступи екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Миколи Левченка в 2014 році не містили закликів до повалення конституційного ладу і зміни територіальних кордонів України, йдеться в постанові судді Шевченківського райсуду Києва Олега Лінника.

Суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Линник зобов'язав прокуратуру Київської області закрити кримінальне провадження щодо колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Миколи Левченка, якого підозрюють у сепаратизмі, закликах до повалення влади і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Про це йдеться в постанові від 25 травня, яке опублікувало видання INSIDER.

Цього дня Лінник написав заяву на звільнення, яку 29 травня задовольнила Вища рада правосуддя.

У постанові, зокрема, йдеться про те, що підозра екс-нардепу грунтувалося «виключно на припущеннях органів попереднього слідства про наявність в діях Левченка складу злочину, які були спростовані висновками експертів за результатами досудового розслідування».

Зокрема, на думку Лінника, в проаналізованих публічних виступах Левченка за весну-літо 2014 роки не містилися ознаки закликів до повалення конституційного ладу і зміни територіальних кордонів України.

«Зокрема, не доведено зв'язок виступу Левченка і важких наслідків у вигляді заворушень на території Донецької та Луганської областей», – йдеться в документі.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними Силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

7 квітня 2014 року нардеп Левченко і бізнесмен Рінат Ахметов безуспішно намагалися провести переговори з сепаратистами, які захопили будівлю Донецької облдержадміністрації.

Левченко неодноразово звинувачував силові структури України у «вбивстві громадян Донбасу».

Зараз політик живе в Москві.

Суддя Лінник відомий винесенням вироку Юрію Крисіну, який брав участь у побитті журналіста В'ячеслава Веремія під час Євромайдану.

22 грудня 2017 року він визнав Крисіна винним у хуліганстві й засудив до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Занадто м'який вирок викликав обурення в суспільстві. 25 грудня на Майдані Незалежності в Києві пройшла акція з вимогою справедливого вироку Крисіну.

Суддя Лінник називав вирок справедливим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: