Це питання принципу, а не конкретної особи, - Гірняк про звільнення Михайла Гички з посади голови комісії з медицини

IMG_2064

Сьогодні на сесії ЛОР було прийнято рішення звільнити нещодавно обраного головлікаря обласної клінічної лікарні Михайла Гички з посади голови комісії з питань медицини, соціального захисту та материнства.

Михайло Гичка під час попередньої сесії ЛОР був затверджений на посаді керівника Львівської обласної клінічної лікарні. Тоді ж він написав заяву на звільнення з посади голови медичної комісії. Сьогодні депутати задовольнили цю заяву.

Заступник голови ЛОР Володимир Гірняк, який раніше наголошував на конфлікті інтересів через займання обидвох посад, прокоментував рішення депутатів на своїй сторінці у Facebook: «Сьогодні відбулася не суперподія, проте дуже значуща. Насправді те, що ми відстоювали, а саме - несуміщення посад головного лікаря і голови медичної комісії, це не питання якоїсь конкретної особи, а питання принципів, які ми прийшли відстоювати в ЛОР. Переконаний, розведення таких відповідальних постів - один із засадничих принципів демократії, що упереджує неправильні рішення, і створює добру основу для унеможливлення корупції. Так само і конкурси на посади керівників медичних установ, які ми теж просовували, важливі не так особами які виграли, як тим, що запроваджено традицію змагальності і підзвітності очільників медзакладів. Раніше по суті, цього не було …  Це перемога як депутатів, так і всієї Львівщини», - прокоментував рішення сесії Володимир Гірняк.

Натомість Михайло Гичка своє звільнення з посади голови комісії коментувати відмовився.

Нагадаємо, що сьогодні за таке рішення проголосували 44 обласних обранці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: