Грузія офіційно розірвала дипломатичні відносини з Сирією

237656224

Міністерство закордонних справ Грузії передало диппредставництву Сирії в ООН офіційну ноту щодо розриву дипломатичних відносин з Дамаском.

Про це повідомляється на сайті грузинського МЗС, передає Укрінформ.

«Офіційна нота МЗС Грузії щодо розриву дипвідносин між двома країнами була передана 1 червня 2018 року дипломатичним представництвам Сирійської Арабської Республіки в Організації Об'єднаних Націй і в Арабській Республіці Єгипет», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Як зазначається, на підставі «Постанови уряду Грузії від 31 травня 2018 року грузинська сторона припинила дію Угоди про дипломатичні зносини між Грузією та Сирійською Арабською Республікою від 18 травня 1993 року».

Прийняте рішення в Грузії пояснили тим, що влада Сирії прийняла рішення щодо визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії, яке суперечить міжнародному праву.

«29 травня 2018 року сирійський режим прийняв незаконне рішення і, в результаті тиску з боку Російської Федерації, порушив основні норми і принципи міжнародного права. Встановлені дипломатичні відносини з російськими окупаційними режимами в Сухумі і Цхінвалі, які безпосередньо підтримують російську військову агресію, етнічну чистку і окупацію Абхазії та Цхінвалі», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 29 травня, сирійський режим Башара Асада заявив про визнання двох самопроголошених республік Абхазії та Південної Осетії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: