МОЗ почне вакцинацію дорослих через захворюваність кором

84720 (1)

Міністерство охорони здоров'я почне безкоштовну вакцинацію дорослих, які знаходяться в групі підвищеного ризику захворюваності кором.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нещодавно було прийнято зміни у нормативні документи, які дозволяють проводити безоплатну імунізацію вакцинами, закупленими за бюджетні кошти, дорослим у групах підвищеного ризику захворювання на кір.

Таке рішення прийнято у зв`язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. З початку року 40% від усіх хворих становлять саме дорослі. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, які проживають у спільному просторі (військові, бійці АТО, студенти), а також серед освітян та медиків.

Міністерство охорони здоров`я замовило додатково 392 тис доз вакцин для профілактики кору. Додатковий обсяг вакцин буде закуплено на заощаджені завдяки міжнародним організаціям кошти з бюджету 2017 року.

Відповідно до чинного законодавства, вакцини закуповуються лише для імунізації дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику приймається як реагування на несприятливу ситуацію.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ, за 22-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1132 людини (463 дорослих і 669 дітей). З початку року на кір захворіли 19 249 людей – 7 825 дорослих і 11 424 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: