«Наші Гроші. Львів»: бізнесмени під виглядом учасників АТО отримали безкоштовні земельні ділянки на Львівщині 

970590

Виділення розпорядженням голови Львівської ОДА Олега Синютки понад 80 земельних ділянок під будівництво на березі одного із найгарніших озер під Львовом очікувано викликало інтерес місцевих ЗМІ та активістів.

Виявилось, що принципи виділення землі ветеранам АТО на Львівщині дуже розмиті, чим користуються люди, які не мають особливих заслуг перед Україною, зате очевидно добре знають як і до кого «підійти».

Як з’ясували журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші. Львів», щонайменше десятеро власників безкоштовних ділянок на березі Наварії ніколи не були учасниками АТО.

Вісімдесят три ділянки поблизу озера Наварія у Пустомитівському районі, що лише в 15 кілометрах від Львова, безкоштовно передадуть у приватну власність. Згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, це сталося на підставі клопотань учасників антитерористичної операції. Втім, перевіривши всі імені у списку 83 щасливчиків, «Наші гроші. Львів» знайшли там не тільки учасників АТО, а й цілу низку бізнесменів. Як виявилося, їх імена з’явилися там не просто так. Бізнесмени розрахувалися за це грошима – оплатили послуги з виготовлення проектів землеустрою.

Проаналізувавши список із 83 отримувачів ділянок вдалося ідентифікувати як 44 осіб учасників АТО або членів їх сімей. Серед інших 39 отримувачів земельних ділянок є багато осіб, про яких не вдалося знайти взагалі ніякої інформації. Втім, як мінімум, 10 осіб не є учасниками АТО.

Наприклад, Ольга Киричук (тепер Косолович) розповіла, що вона не є учасником АТО, однак була волонтером, отримає ділянку також екс-депутат Львівської міськради Андрій Дзюбан та бізнес-партнер по компанії «Тантес Снейлз» Орест Давидко.

Про ділянку вищезгаданим особам порадив Артем Хмиз (екс-депутат Львівської міської ради – ред.), який же допоміг оформити документ.

Обміняли волонтерство і гроші на документацію на земельні ділянки й інші опитані нами львів’яни. Наприклад, чоловік відомої львівської активістки Наталії Шелестак Андрій Мацалак.

Повний список осіб, яким надали дозвіл на розробку проектів землеустрою на березі озера Наварія тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: