Родина сільського голови, якого піймали на хабарі, торік обзавелася двома земельними ділянками

Lviv_habar_zemlja_1

На Львівщині поліція викрила голову сільради на хабарі у 2,5 тисячі доларів США. Кошти посадовець вимагав від учасника Антитерористичної операції за виділення земельної ділянки площею 0,12 га.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

За даним фактом слідчим управлінням поліції області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що за 2,5 тисячі доларів США неправомірної вигоди посадовець пообіцяв не створювати штучні перешкоди у виготовленні дозвільної документації та в подальшому посприяти у приватизації земельної ділянки.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції спільно з військовою прокуратурою Львівського гарнізону затримали голову однієї з сільських рад області під час одержання хабара.

Правоохоронці встановлюють інші факти одержання хабарником неправомірних вигод за незаконні оборудки з землею.

З власних джерел ІА Дивись.info стало відомо, що йдеться про сільського голову села Сопошин Жовківського району Михайла Яха.

Згідно із декларацією про доходи за 2017 рік, дружина Михайла Яха володіє житловим будинок площею 230 квадратних метрів. А також сільський голова задекларував три земельні ділянка. Одна площею півтори тисячі квадратних метрів. Вона перебуває у спільній власності сина Михайла Яха і Анни Піджарко. А ось ще дві земельні ділянки у Родині Яхів з’явилися нещодавно – торік, у листопаді. Обидві знаходяться у Сопошині і належать дружині сільського голови. Одна ділянка площею 1167 кв м і 839 кв м. Вартість ділянок невідома.

Сам сільський голова не володіє нічим і задекларував лише заробітну плату у розмірі майже 149 тисяч гривень.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: