У Канаді знайшли одну з найглибших печер світу

2

Група добровольців-спелеологів виявила найглибшу печеру Канади. Глибина знахідки 670 м, довжина підземних розгалужень сягає 5,3 км.

Про це повідомляє 4sport.ua.

Печера «Бісаро Аніма» (Bisaro Anima) була вперше виявлена ​​в 2012 році на північ від містечка Ферні (Британська Колумбія) інженером-механіком Джеремі Брунсом (Jeremy Bruns).

У той час він із батьком був у складі пошукової спелеологічною експедиції, яка проводила дослідження глибин печер у цьому районі. В землі вони виявили невелику тріщину.

Цей вузький отвір виявився найглибшої печерою країни, що має розгалужену мережу другорядних рукавів. Цілий тиждень команда спелеологів працювала під землею, при цьому вологість в печері становила 100%, а температура близько двох градусів за Цельсієм. Незважаючи на труднощі, спелеологи змогли підтвердити, що глибина печери становить не менше 670 метрів.

Цей факт був достатній для того, що б закріпити звання найглибшої печери країни за Бісаро Аніма. Але на цьому команда зупинятися не збирається і вже наступна експедиція пройде восени 2018 року, коли погода буде набагато більш комфортнішою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: