На Закарпатті п’яний чоловік прив’язав коня до автомобіля і тягав по асфальту

34633264_149032042623029_1632141409895055360_n

На Рахівщині, у селі Чорна Тиса, п’яний чоловік прив’язав коня до свого УАЗика і тягав по асфальту на очах у селян. Власник коня написав заяву в поліцію.

Про це повідомила речниця ГУНП в Закарпатській області Тетяна Щоголева, передає Укрінформ.

«Учора, о 20 годині вечора, до поліції надійшло звернення від жителя села Чорна Тиса на Рахівщині. Чоловік звинувачує односельця у тому, що той тягав його коня по асфальту, прив’язавши до свого УАЗика. Внаслідок цього знущання тварина зазнала значних ушкоджень», – сказала Щоголева.

За її словами, слідчі поліції вивчають обставини інциденту та визначають кваліфікацію, за якою буде відкрито кримінальне провадження. Це може бути ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами), що передбачає штраф до 50 прожиткових мінімумів або арешт до 6 місяців. Також покарання порушнику може бути у вигляді складення на нього адмінпротоколу, додала речниця поліції.

Як повідомляють місцеві жителі, кінь належить багатодітній родині з Чорної Тиси. Інцидент спричинило начебто те, що кінь пасся уздовж берега річки, а ця територія належить лісфонду. Чоловік, що познущався над твариною, за твердженнями місцевих, колишній лісівник, зараз на пенсії. На фото, розміщених у соцмережі, видно, що внаслідок знущання у тварини скривавлене око, на боках – стерта шкіра. Зі слів жителів, тварина також втратила підкови.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: