У Львові планують облаштувати нові місця для вигулу собак і зобов'язати прибирати за ними

52ef17f5a814c17716c9e8d98f106f16_XL

Можливість облаштування місця для вигулу собак на ділянці навпроти території ЛКП «Лев» обговорили члени комісії екології та природокористування ЛМР.

За словами голови комісії Ірини Оршак, на адресу комісії надійшло відповідне прохання від ЛКП «Лев», інформує портал депутатів ЛМР.

«Комісія підтримаємо таке звернення, але пропонуємо керівнику ЛКП «Лев» напрацювати дорожню карту з реалізації цього об’єкту спільно з департаментом містобудування та головою районної адміністрації. Крім цього, в квітні 2016 року я зверталась в департамент містобудування з проханням обстежити майданчики для вигулу собак і визначити ті, що придатні для цих потреб і облаштувати їх».

За словами Ірини Оршак, у попередні роки районні адміністрації мали напрацьований перелік ділянок для вигулу собак, відтак у депутатському зверненні вона звернулась з проханням провести обстеження цих ділянок.

«У кожному районі Львова мають бути відповідні облаштовані місця для вигулу собак. Ще в 2016 році, коли ми прийняли Правила утримання домашніх улюбленців, там було зазначено обов’язок власників тварин вигулювати їх на повідку та прибирати за ними. Але не було встановлено санкції за порушення. У Правилах благоустрою міста також не вказано про відповідальність чи покарання, тому я подала повторно відповідне депутатське звернення про зобов’язання власників прибирати за своїми улюбленцями і очікую на реакцію».

На думку заступника голови комісії Орисі Богун, визначення місця для вигулу тварин, зокрема собак та прибирання за ними, є дуже важливим для здоров’я людей.

«Це питання давно вирішене в європейських країнах і нам також треба відповідально до нього поставитись. З медичної точки зору я певні аспекти. Зокрема, фекалії тварин можуть бути причиною поширення таких хворіб як гельмінтоз, а на шерсті тварин можуть бути збудники небезпечних для людей захворювань. Зокрема, в тварин можуть бути на тілі кліщі, які є переносниками вірусного  енцефаліту. І таким чином питання  майданчиків для вигулу тварин є важливе в плані створення епідемічної безпеки для мешканців нашого міста».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: