Бібліотеки стануть доступнішими для львів’ян через мережу інтернет

IMG_2644

На засіданні сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму реалізації проекту «Електронна бібліотека» на 2018-2020 роки. 

Як повідомила директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, ця програма передбачає створення єдиного електронного каталогу на всі бібліотечні відділення м. Львова.

«У Львові є дві системи – для дорослих і для дітей, які разом налічують 40 бібліотек. Є пропозиція об’єднати усіх їх єдиною електронною системою, запровадити електронний читацький квиток і електронний кабінет. Це дозволить читачу, будучи ще вдома, зареєструватися в єдиному кабінеті і автоматично стати читачем у сорока бібліотеках  міста», - зазначила Наталія Бунда.

Необхідність створення цієї програми виникла у зв'язку зі здобуттям Львовом титулу «Місто літератури» у мережі творчих міст ЮНЕСКО у 2015 році та невпинним розвитком інформаційних технологій у місті.

Як йдеться у програмі, прийняття комплексної програми забезпечить об’єднання усіх бібліотек міста – як для дорослих, так і для дітей – однією електронною системою, яка дозволить спростити процеси у бібліотеках та уможливить надання більшої кількості послуг читачам.

Депутат Львівської міської ради Уляна Пак переконана, що це дуже важливе рішення для того, щоб повернути знову дітей у бібліотеки, зацікавити читанням, насамперед, особливо молодь, оскільки вона переважно сидить у гаджетах і набагато менше читає, ніж її батьки, старші покоління.

«Вважаю, що розвиватися людині, як особистості, і отримувати основні ціннісні орієнтири можна за допомогою хороших правильних книжок. Завдяки електронній бібліотеці ми зможемо обмінюватися книжками з усіма бібліотеками міста. Можна навіть додому замовити книжку, яка цікавить, отримати всю інформацію про ті книжки, які є, адже буде створена єдина база», - каже Уляна Пак.

Програма реалізації проекту «Електронна бібліотека» є довготривалим спільним проектом Львівської міської ради, міських бібліотек, Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету та інших університетських бібліотек, а також громадського сектору.  У результаті її реалізації буде комп’ютеризовано усі бібліотеки, спрощено адміністративні процеси у бібліотеках, а також відбудеться навчання і підвищення кваліфікації бібліотекарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: