Більшість прилеглих до Тернополя сіл відмовилися приєднуватися до Тернопільської ОТГ 

1528460594-3880

До Тернопільської ОТГ увійдуть лише Козлів, Курівці, Малашівці і Чернихівці. Села Велика Березовиця, Великі Бірки та Смиківці наразі залишаються поза всіма ОТГ. 

Більшість прилеглих до Тернополя сіл відмовилися приєднуватися до Тернопільської ОТГ. Близько 200 жителів довколишніх сіл прийшли сьогодні на сесію облради і відстояли своє право на самостійні ОТГ, передає Інформатор.

Відтак за перспективний план формування громад Тернопільської області, який передбачає створення біля Тернополя ще 4 нових ОТГ окрім вже двох діючих, сьогодні проголосували 53 із 54 зареєстрованих депутатів, один утримався.

Зокрема буде створено ОТГ з центром і Білій, Підгородньому, Настасові та Острові. До Тернопільської ОТГ увійдуть лише Козлів, Курівці, Малашівці і Чернихівці. Села Велика Березовиця, Великі Бірки та Смиківці наразі залишаються поза всіма ОТГ.

Однією з причин, чому жителі прилеглих сіл не хотіли об’єднуватися з Тернополем, є систематичні земельні скандали, які супроводжують каденцію міського голови від ВО «Свобода» Сергія Надала, провали в комунальній сфері, просування в місті екологічно небезпечних торф’яних котелень, забудова парків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: