Львів передав гвинтокрил для потреб Міноборони (фото)

IMG_2367

Сьогодні, 8 червня, на території львівського аеропорту відбулась передача вертольота Ка-226 до сфери управління Міністерства оборони України, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначили під час передачі гвинтокрила, Ка-226 довгий час лежав у розібраному стані на авіаремонтному заводі.

І зараз, після півторарічної процедури оформлення документів, вироблення різноманітних дозволів, погодження в міністерствах, вертоліт зможе виконувати завдання, зокрема, у зоні проведення Операції Об'єднаних сил та допомагати нашим захисникам евакуйовувати поранених.

Зокрема, голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що сьогодні ми є свідками унікального дійства, тому що довгий час військово-повітряні сили втрачали, але життя розставляє все на свої місця. «Ми сьогодні є свідками процесів, коли українська армія, український народ стають сильнішими», - сказав Олег Синютка.

На його думку, найважливіше, аби кожен робив все для того, щоби ми повернули наші окуповані території.

«Але для цього нам потрібна сильна армія, підтримка всього цивілізованого світу. Це насправді знаково, коли ми на львівському летовищі передаємо цей гелікоптер, який вже декілька років лежав у розібраному вигляді», - зазначив голова Львівської ОДА.

«Саме завдяки небайдужим людям ми маємо можливість передати його морським силам України. Я б дуже хотів, щоб ми стали свідками того, як цей гелікоптер не з пошуковою, не з рятувальною, а переможною операцією облетів над Севастополем і Сімферополем», - додав Синютка.

Своєю чергою, перший заступник Львівської обласної ради Андрій Білоус висловив слова подяки усім волонтерам та усім тим, хто доклався до того, що ще на один пункт українська армія стала сильніше.

«Від особового складу морської авіації щиро дякую громаді Львівщини, які долучились до сьогоднішньої важливої події. У кожному врятованому завдяки цьому гвинтокрилу житті буде частка вашої праці, ваша заслуга», - подякував командир 10-ї морської авіаційної бригади Військово-Морських Сил Збройних Сил України, полковник військово-морських сил Ігор Бендзай.

Варто зазначити, безоплатна передача вертольота Ка-226 у комплекті з експлуатаційно-технічним майном, в тому числі медичне технічне обладнання до сфери управління Міністерства оборони України здійснена для потреб військової частини А1688 Військово-Морських Сил Збройних Сил України (м. Миколаїв) для виконання завдань із медичного забезпечення та пошуково-рятувальних дій.

Додамо, вертоліт Ка-226 – палубний літальний апарат для виконання пошуково-рятувальних операцій з палуби корабля, який за своїми льотно-технічними характеристиками може виконувати завдання з несення з медичного забезпечення (евакуація поранених) в зоні проведення Операції Об’єднаних сил, оснащений всім необхідним обладнанням для надання першої медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: