Проти нардепа Мураєва розпочато кримінальне провадження

1025761297

Сьогодні Генеральною прокуратурою України внесено до ЄРДР повідомлення щодо вчинення народним депутатом України Євгеном Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 383 КК України.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Зокрема, підставою для реєстрації стало проголошення з трибуни Верховної Ради України 08.06.2018 народним депутатом України С. Пашинським промови щодо неправомірних дій народного депутата України Мураєва Є.

За повідомленням, 07.06.2018 останній в інтерв’ю 112 каналу висловив власні судження щодо правомірності діяльності органів державної влади України, спрямованої на зупинення агресії з боку Російської Федерації, та надав правову оцінку засудженню судом країни–агресора українського кінорежисера Олега Сенцова як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О. Сенцова на осіб, які обвинувачуються та засуджені українськими судами за тероризм та сепаратизм.

Досудове розслідування вищезазначеного кримінального провадження доручено ГСУ СБУ, здійснення нагляду за додержанням законів у формі процесуального керівництва – Генеральній прокуратурі України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: