Львів вшанує Першого Патріярха УАПЦ Святійшого Мстислава

Завтра у неділю 10 червня у переддень 25-ї річниці упокоєння Львів вшановує Першого Патріярха УАПЦ Святійшого Мстислава (Скрипника).

Про це пише Zik

Саме у 2018 році УАПЦ святкує і 120 років з дня народження Патріярха. Тож з нагоди двої ювілеїв 10 червня у Львові відбудуться урочисті заходи, які розпочнуться о 13,00 з Успенської церкви м. Львова (вул. Руська, 5), у якій Патріарх Мстислав очолив першу св. Літургію після повернення в Україну через 48 років екзилу.

О 14,45 –Літія за спочилими на могилі Іванни Скрипник, яку в 1940 р. розстріляно НКВС (Личаківський цвинтар м. Львова, вул. Мечнікова).

О 16,00 – урочиста академія, присвячена постаті Патріарха Мстислава у Палаці центру творчості дітей та молоді «Погулянка» (вул. Вахнянина, 29).

«Для нашої Церкви і українського суспільства, це є важливі дати з огляду на історичну та духовну площину, оскільки 2018 р. проголошено в УАПЦ-роком Патріарха Мстислава. Патріарх Мстислав (Степан Скрипник) є племінником Симона Петлюри, брав активну участь у боротьбі за Державність у 1917-1942 рр., двічі був послом у Польському сеймі від українців Волині, згуртував довкола себе українську православну діаспору США, Європи, Південної Америки та Австралії. Саме Його постать була і залишається основою утворення Помісної Української Православної церкви» – зазначив о. диякон Юрій Федів, член оргкомітету по вшануванню памяті Патріярха Мстислава у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: