Засуджений в Росії Клих оголосив голодування

_101950191__97558412_54720b20-6e6c-44f7-873d-9a56f80951e9

Засуджений в Росії громадянин України Станіслав Клих оголосив голодування. Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко зі слів мами Клиха.

"Відбулася зустріч президента України з родичами заручників і політв'язнів Кремля…Мама Стаса Клиха сказала, що вчора спілкувалася з його адвокатом і син заявив, що теж оголошує голодування", - написала пані Геращенко.

Станіслава Клиха засудили у травні 2017 року до 20 років тюрми зі звинуваченнями у вбивстві російських військових під час російсько-чеченської війни у 90-х роках. Ще більший термін - 22,5 років - отримав ще один українець Микола Карпюк з такими самими звинуваченнями.

Їх судив Верховний суд Чечні. Обидва українці заперечують свою вину і твердять, що у вказані роки взагалі не перебували на території Чечні.

Раніше адвокати Станіслава Клиха говорили про погіршення його психічного здоров'я. На деякий час його переводили до психіатричної лікарні.

Нині він у тюрмі у Челябінській області. В лютому його відвідав український консул.

Він частково відмовився від їжі ще 15 квітня. "Хочеться заснути і не прокинутися, смерть стає бажаною. Деяку розрядку дає читання листів - вони дають відчуття надії", - писав пан Клих раніше про перебування у в'язниці.

Читайте також: На підтримку Сенцова: в центрі Львова виставили 68 порожніх стільців з іменами бранців Кремля (фоторепортаж)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: